Proteas India
Marco Jansen van Suid-Afrika vier fees nadat hy die paaltjie van Shubman Gill van Indië gekry het tydens dag drie van die eerste toets tussen Suid-Afrika en Indië by Supersport Park in Centurion, Pretoria op 28 Desember 2023 ©Christiaan Kotze/BackpagePix

Tuisblad » Sport » Krieket » Proteas verpletter hopelose Indië met ‘n beurt in Centurion

Proteas verpletter hopelose Indië met ‘n beurt in Centurion

Die Proteas het in hul reeks van twee toetse teen Indië met 1-0 voorgeloop nadat hulle die openingswedstryd op SuperSport Park op oortuigende wyse gewen het.

29-12-23 06:21

Die Proteas het in hul reeks van twee toetse teen Indië met 1-0 voorgeloop nadat hulle Donderdag die openingswedstryd op SuperSport Park op oortuigende wyse gewen het.

Suid-Afrika het minder as drie dae nodig gehad om die openingskragmeting met ‘n beurt en 32 lopies te wen.

Nadat die besoekers die loot gewen het en Indië gevra het om te kolf, is die besoekers vir 245 afgedank.

Die Proteas het met 408 geantwoord en daarna Indië vir 131 lopies in hul tweede beurt geskiet.

Dean Elgar het 185 vir die Proteas in sy voorlaaste toets aangeteken, terwyl Kagiso Rabada en Nandre Burger albei sewe paaltjies in die wedstryd geneem het.

In die onderhoude ná die wedstryd het die Indiese kaptein Rohit Sharma gesê: “Ons was nie goed genoeg om te wen nie. Nadat KL gekolf het, het KL goed gekolf om vir ons daardie telling te kry, maar toe het ons nie die toestande met die bal uitgebuit nie en toe weer nie vandag met die kolf opgedaag nie. As ons toetswedstryde moet wen, moet ons gesamentlik bymekaarkom en ons het dit nie gedoen nie. Ouens het al voorheen hierheen gekom, ons weet wat om te verwag en elkeen het sy eie plan. Ons kolwers is uitgedaag en ons het nie goed aangepas nie. Dit is ‘n grenspunt, ons het gesien hoe hulle baie aanteken, maar ons moet die opposisie en hul sterkpunte ook verstaan.”

Die tweede Nuwejaarstoets word van 3-7 Januarie 2024 op Nuweland in Kaapstad gespeel.