Die Blitsbokke is in die kwarteindronde uit die Hong Kong-sewestoernooi uitgeskakel. Foto: SA Rugby webwerf

Tuisblad » Sport » Rugby » Resultaat: Blitsbokke val uit Hong Kong Sewes

Resultaat: Blitsbokke val uit Hong Kong Sewes

Die Blitsbokke se strewe na ‘n eerste titel ooit by die Hongkong-sewestoernooi is Saterdag deur Australië verydel.

07-04-24 11:41

Die Springbok-sewes se soeke na ‘n eerste titel by die Hong Kong-sewes is Saterdag in die Hongkong-stadion deur Australië in die wiele gery, met die span in geel wat die Blitsbokke met 15-0 uitgewis het.

Vroeër op die tweede dag van die toernooi het Suid-Afrika Samoa met 26-7 uitoorlê om hul poel te klop, maar hulle kon nie dieselfde aanvallende rigting vind sonder die inspirerende kaptein Selvyn Davids of Ronald Brown nie.

Brown het ‘n besering teen Samoa opgedoen en Davids is geskors vir ‘n hoogvat teen die eilandbewoners.

Met Justin Geduld ook uit geskors, het hulle Australië teëgekom met slegs 10 spelers om van te kies.

Dit was ‘n brug te ver vir die SA kant.

Australië het daarin geslaag om hul teenstanders se taktiek van skop en jaag te ontken, iets wat die hele naweek wondere gedoen het en in ‘n hegte wedstryd, een keer in elke helfte aangeteken om die oorwinning te beklink.

Nathan Lawson het die telling geopen na twee minute van ‘n goeie teenaanval, terwyl Maurice Longbottom ‘n drie gedruk het met vier minute oor.

Hy het die drie verdoel en twee minute later ’n langafstand-strafdoel geskop.

Die instaankaptein, Zain Davids, het gesê om met ‘n uitgedunde groep te speel is nie ‘n verskoning nie.

“Ons het hard geoefen tuis in Stellenbosch en scenario’s soos hierdie het in die sessies ingewerk,” het Zain Davids gesê.

“Ons was net nie goed genoeg in hierdie wedstryd nie en dit is baie teleurstellend. Ons het nie 100% na ons potensiaal gespeel nie, dit was ons probleem, nie die syfers nie.”

Blitsbokke sal Fidji in die 5de plek uitspeel

Teen Samoa het die Blitsbokke vroeë momentum getoon en met rustyd ‘n voorsprong van 19-0 gehou. Drieë deur Shilton van Wyk, Quewin Nortje en Impi Visser het hulle sterk laat voorloop en hoewel Samoa in die tweede helfte bygedra het, het die SA span die punte in die bank gehad.

Die Blitsbokke kan Sondag nog waardevolle logpunte verdien.

Hulle pak Fidji om 09:00 (SA tyd) in die uitspeelwedstryd in die vyfde plek.

“Ons kan steeds sterk eindig in die toernooi en onsself loskoop,” het Zain Davids gesê.

“Ons het nou lekker in die geskarrel gesels en almal het aanvaar dat ons nie volgens ons standaarde gespeel het nie en dat die wedstryd teen Fidji ons ‘n verandering gee om dit reg te stel. So ons kom môre sterker uit.”

TEUNDERS

Suid-Afrika 0-15 Australië
Australië
– Drieë: Nathan Lawson, Maurice Longbottom. Omskakeling: Langbodem. Strafdoel: Langbodem.

Suid-Afrika 26-7 Samoa
SA
– Drieë: Shilton van Wyk, Quewin Nortje, Impi Visser, Shaun Williams. Conversions: Dewald Human (2).
Samoa – Probeer: Uaina Sione. Omskakeling: Des Faoa.

LEES VOLGENDE: Rugbyuitslae: Hartseer vir Stormers, Bulle stap voort

Die Suid-Afrikaner is opsoek na joernaliste …. Indien jy belangstel stuur asb. ‘n e-pos aan info@thesouthafrican.com of WhatsApp ons op 060 011 0211.