SA Rugby U18 Craven Week: Day 1
Boland, Eastern Province, the Sharks and Western Province claimed important wins on Day One of the Craven Week at Outeniqua Park in George. Photo: SA Rugby website

Tuisblad » Sport » Rugby » Cravenweek Dag 1 uitslae: EP verstom Vrystaat

Cravenweek Dag 1 uitslae: EP verstom Vrystaat

Boland, Oostelike Provinsie, die Sharks en Westelike Provinsie het belangrike oorwinnings op Dag Een van die Cravenweek op Outeniquapark in George behaal.

04-07-23 10:21

Boland, Oostelike Provinsie, die Sharks en Westelike Provinsie het belangrike oorwinnings behaal op Dag Een van die SA Rugby o.18 Cravenweek op Outeniquapark in George.

Die openingsdag van die toernooi het vier hoogs vermaaklike kompetisies gedien. Boland het vier drieë in hul sege van 26-19 teen die Valke gedruk, voordat EP ‘n puik oorwinning van 26-23 teen die Vrystaat verseker het.

Die Vrystaat het die vroeë stadiums van laasgenoemde wedstryd oorheers en met ‘n voorsprong van 16-6 na die rustyd gegaan. EP het egter in die tweede helfte teruggeslaan om beheer oor die kompetisie te neem.

’n Vasberade verdedigingsvertoning by die dood het die Oos-Kaapse uitrusting ’n monumentale oorwinning besorg. Dominic Malgas het met sy doelskopstewel 16 punte tot die saak bygedra.

Daar was meer drama in die derde wedstryd van die dag, met die WP XV wat ‘n meer gesoute Sharks-span laat skrik het.

Die KwaZulu-Nataliërs het rustyd met 22-5 voorgeloop en het gelyk of hulle op koers was vir ‘n massiewe oorwinning. Op die ou end moes hulle veg om ‘n oorwinning teen ‘n begeesterde Kaap te verseker – wat drie drieë en 19 punte in die tweede helfte gedruk het.

MOET SIEN | Springbokke: VINNIGSTE OOIT speler en sy 100m-tyd ONTHOU!

In die laaste wedstryd van die dag het die Westelike Provinsie ses drieë gedruk in ‘n oortuigende oorwinning van 42-12 teen die Suidwestelike Distrikte.

Die Cravenweek-aksie gaan Dinsdagoggend voort.

Dag 1 uitslae

Valke 19 (7) – Tries: Zaid Rippenaar, Ruduwaan Rogers, Oregopotse Shilbuane. Conversions: Duan du Toit.
Boland 26 (19) – Tries: Ricky Lesch, Callum van Staden, Seppie September, Petrie van Dyk. Conversions: Luan Giliomee (3).

Vrystaat 23 (16) – Drië: Jean Erasmus, JJ Theron. Conversions: Ian van der Merwe (2). Penalty goals: Van der Merwe (3).
Eastern Province 26 (6) – Drië: Jamain Dampies, Hein Terblanche. Conversions: Dominic Malgas (2). Penalty goals: Malgas (4).

Sharks 34 (22) – Drië: Siya Ndlozi, Siso France, Campbell Ridi, Luyanda Kunene, Jaco Williams. Conversions: Chris Horak (3). Penalty goal: Horak.
Western Province XV 24 (5) – Drië: HB Odendaal, Enslin Claassen, Torren February, Juma Amissi. Conversions: Daniel van der Merwe (2).

Western Province 42 (23) – Drië: Cilliers Viljoen, Xola Nyali, Zeke January, Albe Bester, Gino Cupido, Haashim Pead. Conversions: Kyle Smith (3). Penalty goals: Smith (2).
SWD 12 (7) – Tries: Ashwin Damons, Andrew Stopforth. Conversion: Elgernon Meyer.