Genadelose Stormers draai styl aan om Leinster te verpletter
Genadelose Stormers draai styl aan om Leinster te verpletter. Foto: Onbekend

Tuisblad » Sport » Rugby » Genadelose Stormers draai styl aan om Leinster te verpletter

Vyf drieë. Vyf punte. Vyfde op die log. Dit was missie wat vir die Stormers bereik is in hul kragmeting teen die Ierse reus Leinster.

28-04-24 09:48

Die Stormers was op hul meedoënlose beste toe hulle Leinster Saterdag met 42-12 voor ‘n lewendige Kaapse skare afgeransel het.

Die oorheersende Suid-Afrikaners het ‘n bonuspunt-oorwinning behaal ná drieë van Willie Engelbrecht, Engelsman Ben Loader, en Springbokke Salmaan Moerat, Herschel Jantjies en Warrick Gelant; met losskakel Manie Libbok – wat homself geleidelik ná ‘n swak begin verlos het – vier oorgeklits en drie strafskoppe bygevoeg vir ‘n persoonlike telling van 17 punte.

Stormers vs Leinster: Wedstryd omsomming

Die wedstryd het op ‘n vals noot begin toe Libbok se afskop nie die vereiste 10 m afgelê het nie. Maar uit die daaropvolgende Leinster-skrum het die Stormers hulle van die bal afgestoot en ‘n vroeë strafdoel behaal, wat die toon aangegee het vir die res van die wedstryd.

Terwyl die Leinster nie daarin geslaag het om die Stormers se foute uit te buit nie, het die tuisspan nie sulke bekommernisse gehad nie, want hulle het die besoekers gestraf toe Damian Willemse op ‘n los aangee afgeslaan het om besit te verseker voordat hy Loader vir ‘n verdoelde drie vrygelaat het.

Stormers se samespel en balhantering was puik vaardighede, maar die ongelukkige posisionering het daartoe gelei dat Joseph Dweba op die vleuel rondgeloop het, wat hulle in die 16de minuut maklik nog ‘n instapdrie kon wees. Maar dit het nie die gashere afgeskrik nie, wat vinnig ‘n voorsprong van 23 punte opgebou het deur twee drie strafskoppe, insluitend twee wonderlike doelpogings, en ‘n tweede drie op die slag van rustyd.

Die Stormers het die tweede helfte begin soos hulle die eerste geëindig het: op ‘n drie-telling-noot, met skrumskakel Jantjies wat ‘n halwe gaping geslaan het om oor die afwit te gly.

Leinster, vir wie ‘n drie in die eerste helfte verdoel is, het twee raakpunte teruggetrek nadat hy hardnekkig op die Stormers-verdediging weggejaag het, maar toe was die wedstryd reeds ver buite hulle greep.

Al moet gesê word dat die Stormers in die tweede helfte ietwat die pad verloor het. Hulle het van duikslae afgeval, terwyl Evan Roos se swak dissiplinêre rekord weer sy lelike kop uitgesteek het toe hy sonde-binned was.

Maar hulle het hul tweede wind in die laaste 10 minute gekry toe ‘n netjiese vertoning van vaardighede die plaasvervanger-losvoorspeler Engelbrecht en Gelant oor die drielyn laat grawe het.

Al met al was dit stewige uitstappie vir die Stormers, aangesien hulle die kompetisie-puntelys van agtste na vyfde opstyg met drie rondes oor. Maar as in ag geneem word dat hierdie vertoning teen die tweederangse Leinster-span met onervare jong spelers gekom het, sal John Dobson eerste wees om te erken sy span kon selfs beter gevaar het in terme van foute wat gemaak is.

Wie het die punte aangeteken?

Stormers — Tries: Ben Loader, Salmaan Moerat, Herschel Jantjies, Willie Engelbrecht, Warrick Gelant. Conversions: Manie Libbok (4). Penalties: Libbok (3).
Leinster — Tries:  Max Deegan, Rob Russell. Conversion: Sam Prendergast.

Stormers man of the match Neethling Fouche
Die Stormers-voorryman Neethling Fouche is as Man van die Wedstryd aangewys. Beeld: Via URC.

LEES VOLGENDE: Jongste beseringsopdaterings om kennis te neem vir die Springbokke

Die Suid-Afrikaner is opsoek na joernaliste …. Indien jy belangstel stuur asb. ‘n e-pos aan info@thesouthafrican.com of WhatsApp ons op 060 011 0211.