Kaapstad-sewes: Hoe laat pak die Blitsbokke Australië in die kwartiere?. Foto: SA Rugby website

Tuisblad » Sport » Rugby » Kaapstad-sewes: Hoe laat pak die Blitsbokke Australië in die kwartiere?

Kaapstad-sewes: Hoe laat pak die Blitsbokke Australië in die kwartiere?

Die Springbok-sewesspan het gekwalifiseer vir die HSBC SVNS Kaapstad-kwarteindronde waar hulle Australië sal aandurf.

10-12-23 09:01
Blitsbokke

Die Springbok-sewesspan, die Blitsbokke het vir die HSBC SVNS Kaapstad -kwarteindstryd gekwalifiseer ondanks die verlies van Saterdag 9 Desember teen Ierland in hul laaste poelwedstryd in die Kaapstad-stadion.

Die Blitsbokke het nie ‘n perfekte vertoning in enige van hul wedstryde gelewer nie en is ‘n les in geduld teen Ierland geleer, maar hulle het gedoen wat nodig was om te vorder en het die nodige kalmte op deurslaggewende tye in hul eerste twee wedstryde getoon.

Afgesien van kort tye teen die VSA en Ierland, was hul verdediging in die kol en hul aanval het ook vrae oor hul opposisie gevra, hoewel hul opsies beter kon gewees het.

Suid-Afrika pak Australië nou in die kwarteindstryd, Sondag om 11:18 .

Die ander kwarteindronde is Argentinië teen Kanada (10:34), Ierland teen Nieu-Seeland (10:56) en Fidji teen Frankryk (11:40).

MOET LEES | Kaapstad Sewes: Watter paaie is die naweek gesluit

Quewin Nortje het in hul openingswedstryd twee keer in die Blitsbokke se sege van 19-5 oor Groot-Brittanje aangeteken.

Die winderige toestande het blykbaar nie die Blitsbokke gepla nie, hoewel hulle eerste sou wees om te erken dat hulle ‘n bietjie skerper met bal in die hand kon gewees het.

Nortje het vroeg van ‘n sluipende blindekant-breek van die basis van ‘n losskrum aangeteken, maar Groot-Brittanje het op die hou van rustyd teruggeslaan deur Harry Glover.

Geduld het toe die Blitsbokke se voorsprong kort ná rustyd herstel en sy eie drie verdoel om dit 12-5 te maak.

Drie minute later was Nortje weer aan die gang, sy tweede probeerslag het amper die ooreenkoms vir die gasheerland beklink toe Brown die ekstras bygevoeg het.

MOET SIEN | Manie Libbok wil die Stormers se hoofman wees

Die Blitsbokke het toe hul tweede poelwedstryd teen die VSA met 26-14 gewen.

Die Suid-Afrikaners het ‘n puik eerste helfte gehad en die VSA puntloos gehou, terwyl Ryan Oosthuizen en Rosko Specman verdoelde drieë gedruk het wat die skare op hul voete gehad het.

’n Geelkaart vroeg in die tweede helfte aan Justin Geduld het egter die deur oopgemaak vir die Amerikaners, wat twee keer binne twee minute deur Lucas Lacamp aangeteken het om die tellings op 14-14 gelyk te maak.

Met ‘n aantal plaasvervangers wat die veld ingeneem het, het die Blitsbokke die skip gestaak en laat drieë deur Impi Visser en Ronald Brown het die ooreenkoms gesluit.

Dit was egter nie teen Ierland in die laaste wedstryd van die dag nie, met die besoekers wat ‘n naelbyter met 14-12 beklink het toe albei spanne elk twee drieë gedruk het.

Specman het die eerste vir die Blitsbokke gekry, maar twee drieë laat in die eerste helfte het Ierland met rustyd met 14-5 laat voorloop.

Ondanks die feit dat die Blitsbokke die grootste deel van die tweede helfte gebiedsvoordeel geniet het, kon die Blitsbokke eers oor die Ierse drielyn kom toe Dewald Human met minder as ‘n minuut oor gedruk het.

Ierland het die herbegin beheer en die bal in aanraking geskop om die boonste plek in Poel A te behaal.

Springbok Sewes 24 VSA 14
– Drieë: Ryan Oosthuizen, Rosko Specman, Impi Visser, Ronald Brown. Doelskoppe: Justin Geduld (2), Brown
VSA – Drieë: Lucas Lacamp (2). Doelskakelings: Madison Hughes (2)