Stormers flyhalf Manie Libbok
Manie Libbok behaal 'n dramatiese oorwinning vir Stormers oor die Europese kampioene. Foto: @THESTORMERS.

Tuisblad » Sport » Rugby » Manie Libbok behaal ‘n dramatiese oorwinning vir Stormers oor die Europese kampioene

Manie Libbok was die held van die dag toe die Stormers Saterdagmiddag ‘n buitengewone moker-en-gryp-oorwinning oor La Rochelle in die sonnige Kaapstad behaal het.

17-12-23 08:31

Die Stormers-losskakel Manie Libbok het ‘n laat oorskakeling geskop om die Suid-Afrikaanse span ‘n bekende oorwinning oor die tweemalige verdedigende kampioen, La Rochelle, in die Kampioenebeker te gee.

WEDSTRYD OPSOMMING

Die tuisspan het op geen stadium in die wedstryd voorgeloop totdat die klok in die rooi was nie, met Libbok wat die ekstras by ‘n laat drie van die plaasvervanger Andre-Hugo Venter gevoeg het.

Nederlaag beteken die verdedigende kampioene het albei hul openingswedstryde in vanjaar se Kampioenebeker verloor, en die bedreiging van ‘n vroeë uitskakeling hang oor die TOP14-span.

Onder die Suid-Afrikaanse son was dit La Rochelle wat in die eerste helfte die meeste tuis gelyk het.

Beide die Franse span en die Stormers het twee strafskoppe elk via hul losskakels, Antoine Hastoy en Libbok onderskeidelik, aangeteken, maar hulle is met die rustyd geskei deur die enigste drie van die eerste periode.

Dit het gekom via Stade Rochelais-skrumskakel Tawera Kerr-Barlow, wat ‘n maklike afronding gehad het ná ‘n merkwaardige lopie op die regtervleuel deur die haker Pierre Bougarrit, met Hastoy wat oorgeskakel het om die verdedigende kampioene met die rustyd met 13-6 voor te laat.

Libbok se derde strafdoel was die eerste telling van die tweede periode, maar nr. 8 Yoan Tanga het oomblikke later oorgegaan vir die Franse span se tweede verdoelde drie.

Maar Stade Rochelais kon nie wegkom van hul gashere nie, met Stormers wat in die 51ste minuut via Ben Loader teruggeslaan het, en die vleuel ‘n dwarsskopskop van die senter Damien Willemse gekry het om die United Rugby Championship-span se eerste drie te druk.

Libbok kon nie oorskakel nie, maar die Suid-Afrikaners was nou op die voorvoet en die tweemalige kampioene het gevind dat hulle vir die oorblywende halfuur van die wedstryd moes ingrawe en verdedig.

Dit het gelyk asof Hastoy die TOP14-span die oorwinning gegee het met ‘n laat drie van sy eie, maar dit is teruggeroep vir kopkontak in die opbou wat geïnisieer is deur Joel Sclavi, wat na die sondebak gestuur is.

Dit het die weg gebaan vir ‘n merkwaardige laaste paar minute, met Venter se drie en Libbok se doelskop wat die verdedigende kampioene tot hul tweede agtereenvolgende nederlaag veroordeel het.

La Rochelle het nou ‘n groot vertoning nodig in hul volgende wedstryd teen Leicester Tigers tuis, terwyl DHL Stormers teen Sale Sharks in die Kaapstad-stadion te staan kom.