Pollard skop Springbokke tot 'n opwindende oorwinning oor Engeland
Pollard skop Springbokke tot 'n opwindende oorwinning oor Engeland. Foto: AFP

Tuisblad » Sport » Rugby » Pollard skop Springbokke tot ‘n opwindende oorwinning oor Engeland

Pollard skop Springbokke tot ‘n opwindende oorwinning oor Engeland

Handre Pollard het ‘n verstommende strafdoel van naby die halflyn geslaan om ‘n opwindende Springbok-oorwinning Saterdag oor Engeland te verseker.

22-10-23 07:39

Handre Pollard het ‘n verstommende strafdoel van naby die halflyn geslaan om ‘n opwindende Springbok- oorwinning Saterdag oor Engeland te verseker.

Dit was ongelooflik harde werk, maar Suid-Afrika het genoeg gedoen om tot die Wêreldbeker-eindstryd deur te dring en Engeland met 16-15 geklop. Hulle sal nou teen Nieu-Seeland te staan kom.

Graderings: Pollard voltooi ongelooflike terugkeer vir Springbokke

Die Springbokke het een van die grootste terugslae in hul geskiedenis gelewer om ‘n agterstand van nege punte in die laaste 10 minute om te keer om ‘n sesde en laaste Rugby Wêreldbeker-hekkie te verwyder en staan nou 80 minute weg daarvan om die eerste span te word wat vier titels wen.

Hulle gaan Saterdag na ‘n tweede agtereenvolgende eindstryd op dieselfde plek waar hulle die ou vyand, Nieu-Seeland, sal ontmoet, wat dieselfde aansporing het om hul vierde titel na te jaag, al is dit van twee meer toernooi-optredes as die Bokke.

Die Bokke het hul reis na die eindstryd voltooi deur die noordelike halfrond se laaste hoop te beëindig in die vorm van die Engelse span wat die “Poel van die Dood” en ‘n vyandige kwarteindstryd teen die gasheer Frankryk beding het.

Groot impak van Pollard

Suid-Afrika het die enigste drie van die wedstryd gedruk terwyl Handre Pollard twee strafdoele geskop het – albei van 50 meter af – om die Bokke se vyfde oorwinning in ses RWC-byeenkomste met Engeland aan te teken (die uitskieter is ‘n nederlaag in die poele in 2003).

Hulle moes dit doen in die ergste toestande waarmee hulle te kampe gehad het sedert hulle in Frankryk aangekom het, op ‘n koue, stormagtige en reënverspreide herfsaand. Die toestande het ’n premie op die skopspel geplaas en die geleentheid vir die Bokke (of hul opponente sou hulle wou) beperk om hul rugby los te laat.

Die bokskoppe en hangende dwarsskoppe het in die eerste helfte nogal so aanhoudend soos die reën gereën, met geen van die kante wat enige gebiedsvoordeel met bal in die hand gewen het nie. Die eerste helfte het ‘n vraag geword van watter span nie die verkeerde kant van die skeidsregter Ben O’Keeffe se fluitjie kon kry wanneer hy in skopafstand was nie.

Engeland was die vaardiger om die strafdoele te wen – vier uit vier tot twee uit twee – hoewel Suid-Afrika ‘n paar geleenthede van die hand gewys het in ‘n poging om ‘n losdrie te druk. By albei geleenthede kon Engeland swerm en in die hartjie van die groen truie swem om die rit te stop.

Engeland se taktiek – ’n knip-en-plak van Suid-Afrika se 2019-metode – het die eerste keer in skaars 60 sekondes van die afskop dividende gelewer. Hulle het ‘n tikkas uit hul boksskop gewen en na een dra in die middelveld is Pieter-Steph du Toit beoordeel dat hy sy hande in ‘n losskrum gehad het en Owen Farrell het die eerste van sy vier skoppe geslaan.

O Liefste | Rassie Erasmus loop weer op Twitter (X) in die moeilikheid

Hy het ‘n sekonde van redelik reguit voor bygevoeg toe wat na ‘n Siya Kolisi-diefstal gelyk het, as hande in die losskrum beskou is.

Die Bokke is op hul hakke teruggeslaan, maar hulle het in die helfte gegroei en nadat hulle daardie twee strafskop-geleenthede verwerp het, het hulle pale toe gekies in die 19de minuut toe ‘n strafdoel vir verseëling by die losskrum tien meter afgevorder is toe Farrell die Bok verhinder het. ‘n vinnige strafskop.

Manie Libbok het die doel van 40 meter afgeknyp, maar Engeland het die voorsprong heropen toe Kolisi aan die verkeerde kant van ‘n losskrum vasgekeer was nadat hy ‘n belangrike duikslag gemaak het nadat Damian Willemse se losgeë van ‘n ander lugbom in Engeland se hande geval het.

Pollard is so vroeg as die 31ste minuut vir Libbok aangestuur en is met ‘n maklike drie punte aangebied toe Engeland onkant betrap is nadat hulle ‘n Cobus Reinach-lugbom in hul eie 22 gemors het om die gaping na drie punte te verklein (9-6). ).

WEN | Rugby Wêreldbeker 2023 VRAAG | VYF antwoorde kan jou R1 000 kontant wen!

Groot impak van Ox Nche

Engeland het die voorsprong tot ses punte heropen met hul vierde strafdoel – obstruksie deur Du Toit toe hy na ‘n Engelse speler na nog ‘n skopskop vasgesteek het – net voor die rustyd om dit 12-6 te maak en dit is hoe dit gebly het toe die Bokke aangebring het. die Bomspan: Faf de Klerk op 9 (42 minute); Willie le Roux op 15 (44); RG Snyman op 4 (45) en Deon Fourie op 6 en Kwagga Smith op 8 (50), Ox Nche op 1 (51).

Die veranderinge het die eerste glimp van ‘n drie van weerskante opgelewer toe Le Roux gunsteling was om die wedloop vir ‘n grubber voor te wen nadat Pollard se dwarsskopskop deur Cheslin Kolbe gevang en voorgeskop is.

Maar Engeland het by hul eenvoudige plan gehou en oomblikke later het Farrell die druk op die Bokke opgejaag met ‘n skepdoel van 45 m om die voorsprong na nege punte te vergroot.

Dit het soos ‘n mes op die hart gevoel, maar die Bokke was nie klaar nie en het met tien minute oor die eerste drie van die wedstryd gedruk nadat hulle gekies het om Engeland van ‘n skopbare strafdoel in hul linkerhoek terug te druk.

Engeland het al Suid-Afrika se losgevegte gestuit, so hierdie keer het die Bokke dit skaars gehaal voordat die bal in die veld geskuif is vir Snyman om van ‘n paar meter af oor te stort en die bal te plaas.

Soos die spanning toegeneem het en die klok afgetel het, was dit die skrum wat die deurslag gegee het, aangesien ‘n ander strafdoel in die fase Pollard toegelaat het om die wedstryd-wenskop van 50 meter af te land.

MOET LEES | All Blacks Wêreldbeker-wenner — ‘Rassie Erasmus is ‘n genie’

Puntemakers:

Springbokke 16 (6) – Drie: RG Snyman. Omskakeling: Handre Pollard. Strafdoele: Manie Libbok, Pollard (2).

Engeland 15 (12) – Strafdoele: Owen Farrell (4). Skepdoel: Farrell.