Sewes-teleurstelling vir Blitsbokke in Vancouver
Die Springbok-sewes het Saterdag hul laaste Poel C-wedstryd teen Ierland op BC Place in Vancouver verloor en het dus die kwarteindronde misgeloop. Foto: SA Rugby webwerf

Tuisblad » Sport » Rugby » Sewes-teleurstelling vir Blitsbokke in Vancouver

25-02-24 18:37

Die Springbok-sewes het Saterdag hul laaste Poel C-wedstryd met 22-10 teen Ierland verloor op BC Place in Vancouver en het dus vir die eerste keer hierdie seisoen die kwarteindronde van die HSBC SVNS-reeks misgeloop.

Hulle het wel later die dag ‘n mate van trots herwin en Kanada met 20-14 geklop om in die jag vir ‘n paar waardevolle reekspunte te bly.

Die Blitsbokke pak Australië nou Sondag om 21:21 (SA tyd) vir die negende/10de plek in hul laaste wedstryd in wat ‘n teleurstellende toernooi vir die span geblyk het.

Die nederlaag teen Ierland het beteken dat die SA span vir die eerste keer hierdie seisoen ook laaste in hul poel geëindig het.

Rustyd was sake nog styf, met die Iere wat met 10-5 voor was, maar twee laat drieë het enige Beker-hoop wat die SA span vir die naweek gehad het, vernietig.

Ierland het goed gevaar om die lugstryd en afskoppe te beheer, terwyl ‘n paar swak verdediging deur individue in die Blitsbok-trui die Iere goeie momentum gegee het wanneer dit nodig was.

Daar was ‘n mate van vreugde vir David Brits, wat ‘n eerste drie ooit in die reeks gedruk het, maar dit was een van slegs ‘n paar dinge om in daardie vertoning te vier.

Kanada was Saterdagaand die volgende teenstander.

Dié keer het die Blitsbokke, duidelik deur hul poel-ondergang gesteek, die gasheerunie geruk met twee vroeë drieë deur Impi Visser en net voor rustyd nog een deur Rosko Specman.

Kanada het sterk teruggekom in die tweede helfte, ondanks nog ‘n vyfpunter deur Brits wat die voorsprong na 20-7 vergroot het met drie minute oor.

Kanada het ‘n tweede verdoelde drie gedruk en dit was slegs deurmekaar verdediging deur die Suid-Afrikaners wat die span in rooi daarvan weerhou het om ‘n potensiële wedstrydwenner aan te teken.

TELLING

Suid-Afrika 10 (5), Ierland 22 (10)

SA – Drieë: David Brits, Rosko Specman.

Ierland – Drieë: Zac Ward (2), Hugo Lennox, Gavin Mullin. Omskakeling: Billy Dardis