Sewes-uitslae: Blitsbokke maak dit twee-uit-twee in SVNS Perth
Die Springbok Sewes het hul HSBC SVNS Perth-veldtog op 'n sterk noot begin deur hul eerste twee Poel A-wedstryde Vrydag te wen. Foto: SA Rugby webwerf

Tuisblad » Sport » Rugby » Sewes-uitslae: Blitsbokke maak dit twee-uit-twee in SVNS Perth

Die Springbok Sewes het hul HSBC SVNS Perth-veldtog op ‘n sterk noot begin deur hul eerste twee Poel A-wedstryde Vrydag te wen.

27-01-24 07:08

Die Springbok Sewes het hul HSBC SVNS Perth -veldtog op ‘n sterk noot begin deur hul eerste twee Poel A- wedstryde Vrydag te wen .

Die Blitsbokke het Kanada in hul openingswedstryd met 24-7 uitoorlê en daarna Spanje in hul tweede wedstryd met 21-14 geklop.

Hulle sal volgende Saterdag om 06:38 (SA tyd) teen HSBC SVNS se logleiers, Argentinië , in hul laaste poelwedstryd te staan kom.

Blitsbok-kaptein, Selvyn Davids, het op die eerste dag baie invloedryk bewys deur ‘n duik teen Kanada en nog een teen Spanje aangeteken, terwyl daar ‘n gewilde drie op debuut vir Tristan Leyds teen die Noord-Amerikaanse span was.

Teen Kanada het Davids ‘n teenaanval behaal ná ‘n goeie openingstydperk deur die manne in rooi. Hulle het die bal vir meer as ‘n minuut gehou, maar ‘n omdraaislag afgestaan en die Blitsbok-talisman het van die halflyn af gedompel om te gaan druk.

Kanada het kort daarna die voortou geneem, ná ‘n swak skopskop van die Blitsbokke, aangesien hul verdediging gebrekkig gevind is. ‘n Suksesvolle omskakeling het Kanada ‘n voorsprong van 7-5 gegee.

Dit is uitgewis deur Quewin Nortje, wat twee verdedigers binnegestap het om met die rustyd ‘n voorsprong van 10-7 aan te teken.

Davids, wat die Nortje-drie met ‘n heerlike voetaangee aangeblaas het, het die telling in die tweede helfte oopgemaak nadat die vleuel ‘n goeie omset gewen het.

Leyds het gedruk kort nadat hy twee minute voor die tyd die veld ingeneem het, en sy drie het die Blitsbokke in ‘n gemaklike marge gedruk.

MOET LEES | Champions Cup: Bulle, Stormers uitspeelwedstryde, afskoptye

In hul tweede wedstryd het Spanje eerste teen Suid-Afrika aangeteken. Zain Davids is geelkaart vir onwettige spel en met slegs ses man om te verdedig, het die Spanjaarde die gaping gevind wat nodig was om na twee minute aan te teken.

Ronald Brown het ‘n mooi lyn op Nortje se binnekant gehardloop om die telling vir Suid-Afrika oop te maak, voordat die groeiende teenwoordigheid van die jong vleuel beloon is toe hy gedruk het om die Blitsbokke die voortou te gee.

Die tweede helfte was gelyk, maar Selvyn Davids het nog tyd gehad om sy gesag op die wedstryd af te druk.

TEUNDERS:

Suid-Afrika 24 (10), Kanada 7 (7)
SA – Drieë: Selvyn Davids (2), Quewin Nortje, Tristan Leyds. Conversions: Ricardo Duarttee, Leyds.
Kanada – Drie: Joshia Morra. Omskakeling: Lachlan Kratz.

Suid-Afrika 21 (14), Spanje 7 (7)
SA – Drieë: Ronald Brown, Quewin Nortje, Selvyn Davids. Doelskoppe: Ronald Brown (3).
Spanje – Drieë: Jaime Manteca, Anton Legorburu Anso. Doelskakelings: Nicolas Nieto, Juan Ramos

Die Suid-Afrikaner is opsoek na joernaliste …. Indien jy belangstel stuur asb. ‘n e-pos aan info@thesouthafrican.com of WhatsApp ons op 060 011 0211.