Sharks Challenge Cup
Ox Nche van die Sharks pak Viliame Mata van Edinburgh Rugby. Foto: Sydney Mahlangu/BackpagePix

Tuisblad » Sport » Rugby » Sharks maak geskiedenis met roerende Challenge Cup-kwarteindstryd

Sharks maak geskiedenis met roerende Challenge Cup-kwarteindstryd

Die Haaie het ‘n rustyd-agterstand oorkom om ‘n oorwinning van 36-30 oor Edinburgh te behaal en die eerste Suid-Afrikaanse span te word wat die Uitdaagbeker-halfeindstryd haal.

14-04-24 07:34

Die Sharks het ‘n rustyd-agterstand oorkom om ‘n sege van 36-30 oor Edinburgh te behaal en die eerste Suid-Afrikaanse span te word wat Saterdag die Challenge Cup -halfeindstryd haal.

Edinburgh het blinker begin en die Sharks onder druk geplaas met ‘n slim afskop.

Hulle is egter met ‘n vasberade Sharks-verdediging begroet en het twee keer driepuntbelonings aanvaar vir hul vroeë inval in die gasheer se 22 voorsprong met 0-6.

Edinburgh begin vinnig

Die Sharks-losskakel, Siya Masuku, het op onverklaarbare wyse ‘n skop van reguit voor tussen die strafdoele van Ben Healy vir Edinburgh gemis.

Die Sharks het gewys hulle kan dit in die aanval van omtrent enige plek op die park aanskakel en ‘n puik drie van Lukhanyo Am is deur Makazole Mapimpi opgestel in ‘n drie wat byna Mapimpi se drie in die 2019 Rugby Wêreldbeker-eindstryd weerspieël het.

Fantastiese hande was van die Sharks te sien vir hul tweede telling, voltooi deur James Venter maar in ‘n beweging wat die hele 15 op een of ander manier betrek het.

Edinburgh het egter teruggeslaan met ‘n drie van Pierre Schoeman wat kom nadat Eben Etzebeth geel gesien het met die skeidsregter wat die Sharks gewaarsku het ná aanhoudende oortredings naby hul lyn.

Die Skotse uitrusting het die voorsprong met tyd verby in die eerste helfte geslaan, toe Healy sy derde strafskop geslaag het om dit met rustyd 14-16 te maak.

Haaie baas tweede helfte

Die Sharks het die tweede helfte oorheersend begin en slim rugby gespeel terwyl hulle punte aangegryp het, al het hulle baie gevaarlik gelyk met die bal in die hand.

Masuku het die Sharks agt minute in die tweede helfte teruggeskop in die voortou en hulle net drie minute later ’n voorsprong van vier punte gegee.

’n Drie van Bongi Mbonambi het die beslissende oomblik bewys aangesien die Sharks die wedstryd van daar af kon dikteer.

Die sharks voel dalk hulle moes beter geëindig het maar Masuku het in die tweede helfte goed geskop en Mbonambi se drie opgevolg met nog twee strafdoele. Op 70 minute het die Sharks 19 onbeantwoorde punte in die tweede helfte aangeteken en met ‘n voorsprong van 36-16 het die wedstryd veilig gelyk.

‘n Drie van Hamish Watson in die 74ste minuut het dinge interessant gemaak, maar Edinburgh was reeds ‘n geklopte span toe Dave Cherry by die stert van ‘n rolmaal na die toeter oorgesteek het.

Healy se oorskakeling van daardie drie het Edinburgh op ‘n eerbare 30 gebring, maar die Sharks het die wedstryd gewen en kan vergewe word omdat hulle nie te veel waag om te keer dat hul teenstanders ‘n blote troostelling behaal nie.

Masuku het die trekpas gekry vir die man van die wedstryd, maar die Sharks het baie helde gehad. Werner Kok se vasberadenheid was weereens te sien. Ox Nche en Vincent Koch het ‘n dominante skrum aangedryf.

Die Sharks lyk steeds na ‘n span wat homself waarskynlik met foute sal saboteer, maar hulle vind hul sweer.