Jake White Bulle se afrigter
Bulle onder skoot soos anti-SA sentiment groei. Foto: Ryan Wilkisky/BackpagePix

Tuisblad » Sport » Rugby » Bulle onder skoot soos anti-SA sentiment groei

Bulle onder skoot soos anti-SA sentiment groei

Die Bulle se besluit om ‘n tweedespan in die Kampioenebeker in te span kan verreikende gevolge hê.

15-04-24 09:44

Die Bulle het Saterdag teen die Northampton Saints ‘n verswakte span in die tweede snaar vir die Kampioenebeker-kwarteindstryd aangewys, en dit sal glo nou deur die EPCR-organiseerder ondersoek word.

Jake White het ‘n Bulle-span aangewys wat ‘n klomp Springbokke mis, insluitend Johan Goosen, Canan Moodie, Willie le Roux, Marcell Coetzee en Kurt-Lee Arendse, maar die afrigter het wel ‘n aantal beseringsprobleme genoem. Uiteindelik, soos verwag, het die span van Pretoria ‘n groot nederlaag gely.

Bulle terugslag

’n Plaaslike rugbybaas het veral ook aan Rapport gesê dat die Franse glo die Bulle se B-spankeuse gaan gebruik “om ons (Suid-Afrika) in 2026 uit die kompetisies [ Kampioenebeker en Uitdaagbeker] te probeer skop.”

Intussen vrees The Times se bronne in Suid-Afrika terugslag van die EPCR, bekommerd oor die skade aan die Champions Cup se geloofwaardigheid, aangesien die Bulle gekies het om die VGK te prioritiseer.

Daar is altyd geglo dat die Bulle se besluit hul aansien in die kompetisie kan waag, terwyl ‘n SA Rugby-bron erken het dat hulle ”n terugslag verwag’ omdat hulle die toernooi se integriteit verontagsaam het.

Hoe dit afgespeel het

Die Bulle het in die tweede helfte van hul Kampioenebeker-kwarteindstryd weg teen die Engelse pasaangeër Northampton Saints van die pas geval, met die gashere wat Saterdagaand hierdie uitspeelstryd met 59-22 beklink het.

Die besoekers het geskiet en vroeg ‘n sterk verklaring gemaak met ‘n goeie voorneme op die aanval en aanvalle op die verdediging, en hulle het ‘n sterk eerste-helfte-vertoning gelewer ondanks die feit dat hulle afgeskryf is nadat hulle sonder verskeie sterspelers na die VK gereis het.

Die Northampton Saints het vier drieë in die eerste strofe gedruk – waarvan drie binne nege minute gedruk is – wat hulle teen die 25ste minuut ‘n bemoedigende 28-10 laat voorloop het, maar die Bulle het hul veggees getoon met Akker van der Merwe en Sebastian de Klerk raak vinnig agtereenvolgens af om by te dra tot ‘n vroeëre drie deur Cameron Hanekom en strafdoel deur Chris Smith, wat hulle rustyd met 28-22 laat agterloop het.

Ongelukkig vir die Bulle het die momentum ná rustyd sterk in die guns van die gashere geswaai terwyl hulle vlaag ná golf op aanval geskep het, terwyl die besoekers hulle ook tot 14 man bevind het nadat Hanekom ‘n geelkaart vir ‘n gevaarlike duikslag gekry het.

Dit het die weg gebaan vir die Saints om nog vyf drieë te druk om hul telling op nege te bring. Hulle het ook goed gevaar om die besoekers op die verdediging uit te sluit en hulle geweier om by te voeg tot hul telling, wat die einde van die Bulle se Europese seisoen beteken het.

Puntemakers:

Northampton Saints 59 (28) – Drieë: James Ramm (2), Alex Mitchell (2), Courtney Lawes, Ollie Sleightholme, Alex Coles, Frase Dingwall, Juarno Augustus. Doelskoppe: Fin Smith (7).

Vodacom Bulls 22 (22) – Drieë: Cameron Hanekom, Akker van der Merwe, Sebastian de Klerk. Doelskoppe: Chris Smith (2). Strafdoel: Smith.

LEES VOLGENDE: SA mis uit op die Kampioenebeker-halfeindronde plek, laaste vier bevestig

Die Suid-Afrikaner is opsoek na joernaliste …. Indien jy belangstel stuur asb. ‘n e-pos aan info@thesouthafrican.com of WhatsApp ons op 060 011 0211.